Un mic răgaz de-o lună 3

Colectia noua

Știri din atelier, pentru ultima lună. Nu, nu am picat de pe fața pământului, dar am avut foarte mult de lucru.

Ți-am rămas datoare cu niște explicații. Cum se face că n-am mai scris de o lună? Hai să-ți arăt o listă cu tot ce am reușit să realizez în ultima lună, ca să vezi că n-am stat degeaba:

– m-am întors în țară cu bine, ne-am plimbat câteva zile prin Praga, să zicem și noi că avem vacanță și suntem turiști. Am pus niște poze random aici, numai din excursia din Praga. Am făcut niște panorame simpatice, cred eu. Mă gândesc că într-o zi o să-mi tapetez casa cu ele;

– în timp ce trebuia să pregătesc disertația să fie gata și locuiam la sora mea temporar și cu valiza făcută vraiște, am răspuns unui apel de ajutor și am făcut vreo mie de petale din hârtie pentru niște flori simpatice pentru o vitrină în centru. Au ieșit tare șmechere și în galeria de mai jos poți vedea o parte din flori (încă nu am apucat să fac poze cu vitrina);

– am luat disertația cu brio (sau 10, cum se zice pe la noi) pentru că așa de bine am dat din gură și nu m-am lăsat intimidată de comisie încât comisia a considerat că merit nota maximă. Asta, și faptul că eram îmbrăcată într-o salopetă de lucru și bocanci, o exemplificare incompletă a recomandărilor din lucrarea cu tema siguranței ocupaționale. Ce pot să zic după acești doi ani în care m-am chinuit să găsesc o temă de disertație relevantă și pe care să o pot ilustra într-un mod util e că dacă managerului nu-i pasă de tine ca muncitor, degeaba ai legi și standarde. Dar asta știam și înainte. Sper că vei aplica și tu compasiunea față de angajații/colegii/”superiorii” tăi;

– m-am mutat în chirie și apoi am mers acasă ca să îmi aducă părinții cu mașina plină până la refuz toate cutiile și toți sacii umpluți în ultimii trei ani de facultate, cu tot felul de materiale, mărunțișuri, unelte și cine mai știe ce. M-am instalat, e fain că am răcoare vara și că acum am toate materialele la îndemână;

– am lucrat la două colecții care mi-au răsărit în minte acum o săptămână și jumătate. Încă mai am de lucru la una dintre ele, dar e aproape gata. Le voi face câte o pagină separată la galerie, dar până atunci le poți vedea pe pagina de ”cumpărături” și pe Breslo.

– am găsit încă un site simpatic cu care vreau să colaborez, dar încă n-am apucat să fac nimic în direcția asta. Este timp. Îți voi povesti mai multe în curând.

– mi-am luat tot felul de ”prostii” utile din bursa pe care am primit-o lunile trecute, pe P.F.A – imprimantă, un pistol de lipit/tăiat cu flacără, o masă de călcat. Ah da, cât timp am fost acasă și mi-am întors camera pe dos, înainte de susținerea disertației, eu depuneam actele pentru persoană fizică autorizată. M-au susținut părinții și sora de când m-am întors acasă și le mulțumesc și pe această cale.

Atât de multe s-au întâmplat în ultima lună și nici nu am apucat să fac un sfert din ce-mi doresc pentru vara asta. Dar pas cu pas ajungi la destinație.

Mai am de finalizat planul de afaceri, de creat o nouă identitate pentru proiectul meu, cu website, de contactat o grămadă de oameni și, între timp, creat noi colecții. E greu? E foarte greu. Dar nimeni nu zice că e ușor să faci treabă bună și să ai rezultate.

Singur poți face multe, dar cu puțin ajutor din partea celor dragi poți face mult mai multe. Important e să nu îți pierzi calmul, să știi unde vrei să ajungi pe termen scurt, măcar.

Chiar dacă nu vezi în față drumul lung și destinația finală, cum zic alții că le văd, nu înseamnă că nu poți lucra. Nu înseamnă că nu poți da ce ai mai bun în clipa aceasta ca să știi că ai făcut o treabă bună și că nu trebuie să revii asupra ei.

Și nu înseamnă că nu vei vedea drumul odată ce începi să faci tot mai mulți pași spre el!

Îți urez mult spor, mult succes, și sper să ne auzim în curând cu știri și mai bune și cu niște cadouri pentru tine din partea mea 😉

 


Lasă un răspuns:

3 gânduri despre “Un mic răgaz de-o lună

    • Andi Bede

      Aww. Mulțumesc, Kristina. Știu că nu e mare lucru ce am scris azi aici, dar vreau să revin pe ”calea cea bună” și pe blog. Atâtea sunt de planificat și de făcut, dar e cu atât mai fain când știi că cineva te susține. Îți mulțumesc pentru susținere și să știi că și eu urmăresc ce creezi și mi se pare tare fain. Spor și clienți faini să ai!