Surse de inspirație pentru tsumami kanzashi


Dacă vrei să afli de un de am învățat să creez florile din mătase sau ești la început de drum și ai nevoie de niște resurse (altele decât cele oferite de mine), am creat o listă cu link-uri pentru tine. Explorează-le și găsește spațiul care te inspiră cel mai mult.

Am fost întrebată de unde mă inspir. De mai multe ori, presupun. Pe lângă natură, imaginație și experiment, ai nevoie de o bază. Să vezi tehnicile și ce forme poate lua materialul pe care vrei să îl transformi. Să îl cunoști teoretic înainte de a te apuca de muncă. Întotdeauna e mai ușor să înveți imitând (mai ales dacă știi cum trebuie să arate produsul final cu plusuri și minusuri) decât să creezi tu ceva de la zero. Așa suntem, învățăm unii de la alții.

Așa că evident că am început și eu cu o documentare serioasă. Asta se întâmpla într-o iarnă, acum aproape trei ani. De atunci am văzut multe și am creat multe, însă în continuare mă sperie când văd ce se poate și cât de puțin am creat eu și ce minunății au apucat alții să facă. Acest lucru mă motivează, dar mă și ține la locul meu. Știu că este atât de mult spațiu de creștere, că vreau să împărtășesc și cu tine descoperirile mele de-a lungul timpului.

Sper ca acest articol să fie un punct de pornire pentru tine, un punct mai aproape de tine decât ce am găsit eu când am început. Sper să te ajute să găsești niște fire care să te ghideze în documentare.

La început nu știam să caut. Când m-am apucat de tsumami kanzashi am găsit câteva tutoriale, câteva exemple și atât. Pe atunci nici nu auzisem de Pinterest, cam tot ce mă interesa găseam pe un forum japonez http://www.immortalgeisha.com/ig_bb/viewforum.php?f=56, deși n-am avut niciodată curajul să intru pe acel forum și să postez, și de pe DeviantArt, http://kurokami-kanzashi.deviantart.com/gallery/ (are multe pagini și tot felul de obiecte, inclusiv kimono-uri). 

Lista cu surse de inspirație și tutoriale despre tsumami kanzashi

Am început aleator și prima mea sursă este Pinterest. Acolo urmăresc mai mulți creatori și curatori care de mult timp caută și postează cele mai faine imagini și tutoriale.

Un board pe care îl urmăresc și care cred că-ți va fi util este cel cu tutoriale al lui Inese: http://www.pinterest.com/inese/tutorials/. Aici vei găsi atât tutoriale kanzashi (realizate de artizani din toată lumea), cât și tutoriale pentru cutii, fundițe și alte chestii faine.

Găsești aici modele și experimente ale altor creatori (vei vedea și câteva de-ale mele, hi hi):

De fapt, este suficientă o simplă căutare și vei găsi foarte multe board-uri pe care sunt prinse tot felul de poze faine: http://www.pinterest.com/search/boards/?q=kanzashi

O altă sursă inepuizabilă de inspirație este comunitatea rusească ce s-a format în jurul acestei frumoase ocupații. Acolo tsumami kanzashi a depășit de mult granițele imaginabilului, iar panglicile de satin sunt materialul de bază. Vei găsi nenumărate tutoriale (unele cam slab realizate din punct de vedere fotografic, dar totuși foarte utile) în cadrul Master Class-urilor de aici:

Se găsesc tutoriale și prin alte părți, cum ar fi:

Internetul este nelimitat, iar cu puțină creativitate vei găsi incredibil de multe resurse. Peste tutorialele rusești am nimerit mai întâi prin intermediul Pinterest, apoi căutând într-un motor de căutare cuvântul kanzashi în chirilice: Канзаши.

Sper ca lista mea să te ajute. Dacă ai alte resurse care crezi că ar trebui să apară aici, scrie-mi și le voi adăuga. Spor la explorat!

Lasă un răspuns: