Resurse pentru antreprenori online începători 4

Gerbera-kanzashi-satin-roz-3

Ce te ajută mai mult? Ce am învățat și vreau să dau mai departe? Ce am descoperit pe internet și m-a ajutat să cresc și să fiu sigură că știu ce vreau să fac?

Până acum ți-am tot transmis din cunoștințele mele, dar sunt atâtea resurse pe internet, că te pierzi. Dar dacă știi să le filtrezi și să alegi doar ce e mai bine pentru tine, poți învăța eficient pentru a avea cea mai șmecheră afacere.

De ce vorbesc despre afaceri? De ce n-aș vorbi despre afaceri? Poți să trăiești (legal) din handmade dacă știi ce faci. Dar trebuie să știi ce faci și să îți dorești suficient de mult să nu fie doar un hobby.

Ai nevoie de un plan serios, un plan strategic, un plan de afaceri pentru munca ta. Ca creator de handmade, dacă nu ai norocul să ai ditamai echipa de marketing și administrare și finanțe care să te susțină, cam trebuie să le faci pe toate.

Așa că te apuci și înveți. Cam asta am făcut și eu.

Și cum prietenii mei sunt internetul și engleza, mi-a fost foarte ușor să învăț de la cei cu cea mai multă experiență și care sunt destul de drăguți încât să scrie despre ce au învățat de-a lungul anilor despre toate aceste teme.

În limba română e cam greu să găsești resurse de calitate (dar nu imposibil! – vezi mai jos la ce mă refer), chiar dacă ele sunt mai relevante pentru cineva care vrea să activeze în România, chiar și online.

Iar acum îți prezint o listă cu cele mai relevante și utile și ușor de urmărit resurse online pe care le-am găsit și care te vor ajuta să îți urmezi visul, să îți deschizi și să conduci propria afacere de succes, ca să poți crea în voie.

Super resursele online pentru afacerea ta

Lista nu e exhaustivă și o voi edita în timp, în funcție de ce alte resurse interesante descopăr.

+ Marie Forleo – engleză – o super școală de antreprenoriat îndreptată în principal către femeile antreprenor – toate lecțiile sunt aplicabile tuturor, indiferent de domeniu.

E foarte amuzantă și foarte simpatică și are niște episoade foarte utile pentru noi pe Marie TV.

+ Blacksburgbelle – engleză – una dintre absolventele școlii lui Marie, scrie și te învață despre marketing online și pe email și e dedicată în special antreprenorilor care activează în domeniul ”creativ” – așa ca mine și ca tine.

Are niște articole tare faine și o carte pe care intenționez să o cumpăr. Cât de curând. Poate îi scriu și un review 😀

+ Copyblogger – un blog dedicat scriitorilor și copywriterilor – engleză – te ajută să-ți scoți articolele de pe blog din anonimat – au un număr de ”cărțulii” pe care le poți descărca dacă îți faci cont și multe articole despre copywriting.

La ce te ajută să știi despre copywriting? Păi cum vinzi online dacă nu știi să scrii și să vinzi din cuvinte? Păi eu ce zic aici. Chestia e că ei se adresează celor care scriu pentru firme/campanii mai mari.

+ Ittybiz, pe de altă parte (și antiteza celor de la Copyblogger, cum am aflat la mult timp după ce i-am descoperit) se adresează celor cu afaceri mai mici, așa ca mine și ca tine.

Îți dau resurse și metode pentru a vinde online ușor și rapid și pasiv (adică nu stai să te chinui după ce ai pus un sistem în aplicare). Și sunt tare simpatici în felul lor, răspunzând la întrebările cititorilor din două perspective diferite (ea și el).

+ Mad Mimi – engleză, dar poți trimite mail-urile în ce limbă vrei (cred) – o resursă online super utilă pentru trimis de mail-uri abonaților. Cum căror abonați? Abonaților tăi, oamenilor cărora le place de tine și vor să-ți soarbă fiecare cuvințel (și fiecare ofertă/reducere/chestie specială pentru ei).

Are multe unelte să-ți faci cele mai frumoase mail-uri, rapid, ușor și pe gratis în limita a 2500 de contacte, până îți crești afacerea.

+ cireașa de pe tort, descoperită de mine săptămâna trecută, aplicație de care m-am îndrăgostit și care e în română, dedicată antreprenorilor români: Smartapp. Momentan poate crea documente pentru SRL și PFA, dar crește și chiar și așa mi se pare foarte tare. Am apucat să menționez că e gratuită?

Bun, acum că ai o groază de resurse (ahem, cele mai bune resurse pe care le-am găsit, că mai sunt milioane, dar nu vrei să te îneci la mal în informație), nimic nu te oprește de la a porni cea mai șmecheră afacere online (și offline) din România, cu produsele tale creație proprie, unicat și special.

Acum permite-mi și mie să mă apuc de treabă, că am tare multă.

Site nou, disertație, colecții de coliere croșetate (din care nu mă mai pot opri, dar măcar e mai bine că în log să bag ca sparta alune învelite în ciocolată, bag mărgele pe ațe), mutare (a câta oară?) și revenire în țară (mai am o săptămână de Erasmus) și probabil multe altele pe care nu-ți dorești să le știi. Încă. Sau vreodată.

Mult spor, succes și ține-mi pumnii, că peste o lună susțin disertația. Numai zic.


Lasă un răspuns:

4 gânduri despre “Resurse pentru antreprenori online începători

  • m3alexx

    Am constata cu tristete sunt putine resurse online in romana care sa.i ajute pe cei care sunt la inceput de drum in handmade sau sa.i sustina pe cei cu mai multa experienta. Apreciez efortul pe care.l depui sa culegi informatii si obiectivitatea cu care la imparti cu cei din mediul online. Mi.ai dat ceva de lucru cu articolul acesta, abia astept sa exploarez ?

  • Nadia

    Am descoperit recent blogul tau, unde am gasit foarte multe informatii utile. Iti multumesc ca le impartasesti. Sunt si eu pasionata de handmade, si la inceput de drum