Prima coroniță cu flori roșii

Coronita cu flori textile handmade pentru mirese

Când a apărut moda floronițelor nu tare mi-a convenit ce vedeam pe toate gardurile și pe toate fetele. Florile din spumă nu sunt chiar ce aș numi eu elegante.

De fapt, florile din spumă mă enervează. Sunt urâte și m-am abținut un an întreg de la a spune asta în public. Desigur că făceam mișto cu prietenii mei de floricelele de spumă și de minunile de ”floronițe handmade” care se vindeau la tarabe cu 10 lei bucata.Floronita rosie - cordeluta cu flori textile

De fapt, cred că le-am văzut acum aproape doi ani, abia începuse trendul, la Bohemian Square. Atunci încă nu erau peste tot și nu simțeam nevoia viscerală să le smulg și să le fărâm, să rămână doar firmituri reciclabile din ele.

De curând am învățat un cuvânt nou, ”miezuri”. Înseamnă fix firmituri și îmi place foarte mult cum sună. Aș face doar miezuri din ele…

Totuși, fiindcă sunt o pacifistă (nu pentru că-s ardeleană, ci pentru că am ales să fiu) nu mi-am exprimat fizic aceste dorințe. Doar mi le-am imaginat, așteptând să se calmeze trendul. Floronita rosie - cordeluta cu flori din satinÎncă nu dă semne că ar expira. Totuși, există și alternative. Acum o lună am văzut o tanti la o nuntă (da, aparent mai nou merg și la nunți) cu o coroniță cu flori împâslite. Simpatică, doar puțin exagerată. Florile erau mai mari decât capul ei.

***

Până săptămâna trecută nici prin gând nu mi-a trecut că voi crea și eu o coroniță cu flori pe o cordeluță. Dar acum un an aveam idei mărețe pentru atelier și am citit la un moment dat că pe vremuri miresele purtau coronițe cu flori în păr. Coronita cu flori rosii - cordeluta cu flori din satinDesigur că nu-s în stare să dau o sursă a acestei informații pentru că nu o mai găsesc nicăieri. Am găsit acum că se purtau coronițe de lămâiță (iasomie), dar presupun că doar în lunile mai-iunie, când înflorește iasomia.

În restul lunilor ce purtau fetele în păr? Tot felul de flori, doar nu toate se măritau în aceeași lună. Coronita cu flori handmade pentru mireseFiind invitată la o nuntă semi-tradițională, m-am gândit că o coroniță cu flori de purtat după ce se dă jos voalul n-ar strica. Până la urmă, cine mai poartă azi batic? Știu cine, dar nu voi deschide acel subiect.

Așa că m-am pus pe treabă. Estimarea inițială a fost de o oră și jumătate. A doua de trei ore. Mi-a luat o zi s-o termin, dar către final nu mai aveam răbdare. Nu știam ce să-i fac. Îi pun frunze sau nu-i pun? Îi mai pun o floriciă aici în capăt sau nu? Coronita cu flori - floronita atelierul gradina cu fluturiA ieșit ca un vis. Am fost fericită toată ziua (ziua nunții, desigur). Păcat că mireasa încă probabil n-a deschis cutia în care i-am dăruit coronița…

Din fericire, poate fi purtată toată vara, în orice zi însorită. Nunta în sine a fost o experiență foarte frumoasă, chiar și partea cu biserica și cu porumbelul care zbura nestingherit prin altar.

Partea cea mai frumoasă a fost jocul cu foc și cântecul în jurul focului de tabără, dar, oriunde ai fi în țară, dacă vii la Festivalul Luminii zilele viitoare poate prinzi și tu un spectacol similar. Jonglerii sigur vor fi la fel de energici.

Desigur că n-am poze pentru că eram prea ocupată să mă bucur de moment, dar sper că îți plac măcar pozele cu floronița.

Mi-ar plăcea să știu că povestea mea te-a inspirat să-ți creezi propria coroniță cu flori handmade. Spune nu pufuleților pe post de flori!

Meriți mai mult decât niște petale expandate. Vorbesc foarte serios 😀

Dacă îți dorești o cordeluță cu flori și nu ai timp să o faci tu, dar vrei să te ajut, dă un semn, întotdeauna îmi place să ajut oamenii faini.

Îți urez o primăvară minunată în continuare și multe flori în păr!

Cu drag,

Andi

Lasă un răspuns: