Povestea colecțiilor gemene – Kissed by fire și Touched by frost

Colectia Kissed by fire

Probabil că ai observat deja că în galerie au apărut două noi colecții, foarte asemănătoare între ele din punctul de vedere al modelelor alese.

Azi vreau să îți spun povestea lor, ca să îți dai seama de unde poate veni inspirația și pentru tine. Să afli ce înseamnă în practică să lași un val de energie să te poarte și ce rezultate îți poate aduce.

Inspirația

Am revenit în țară acum o lună și jumătate. Încă nu-mi vine să cred că sunt în România și că am terminat facultatea.

Chiar după întoarcerea în țară, îmi era tare dor de lucrul în atelier, dar nu aveam la mine decât câteva panglici, câteva unelte (între care și un pistol de lipit cu silicon al surorii mele) și un pic de timp liber (nu știu de unde a ieșit și ăla la momentul respectiv…).

Am scotocit eu bine prin cutia cu panglici și am găsit 2 metri de panglică roșie de 5 cm. Mare lucru nu puteam face cu ea, fiind doar doi metri.

Dar pentru că am plecat din țară cu crizantemele pe cap (nu la propriu, deși aș fi putut) și încă mai țineam minte exact câte petale să fac și cum să le aranjez cel mai ușor, m-am apucat de o crizantemă.

crizantema rosie din satin - floare pentru par

Două săptămâni pentru floarea asta, dacă-ți vine să crezi…

Atât am trudit la ea printre picături, că mi-a luat două săptămâni să o termin.

Două săptămâni! Pentru o singură floare. Ca să îți dai seama prin ce am trecut în iunie.

Așa de bine arăta crizantema asta roșie, că am hotărât că-mi trebuie și altele, în alte culori.

Materiale și organizare

Între timp am ajuns și acasă la restul de panglici, m-am mutat în chirie și am început să tai panglicile. La un moment dat aveam masa plină de cutiuțe pline de pătrățele din satin. 15 flori aveam în plan în același timp.

Masa de lucru-1

Măsuța mea de călcat care se comportă și ca masă de lucru. Poți observa mai multe flori în progres.

Mi-am dat voie să o iau razna cu culorile, dar nu aveam destulă varietate încât să ajung la un curcubeu, așa că am hotărât să împart ”recolta” în două colecții, una caldă și una rece.

Colectia Touched by frost

Colecția rece, de noapte, cu tonuri de violet, bleumarin și lila.

Colectia Kissed by fire

Colecția caldă, solară, în tonuri de roșu, oranj, galben. Alături de amintirile mele dragi din Cehia.

Am trecut prin mai multe nume posibile pentru colecții, le-am tot trecut pe hârtiuțe împrăștiate prin casă. De la Summer Isles la nici eu nu mai știu ce, am trecut prin atâtea variante, până mi-a picat o fisă și am găsit un nume potrivit pentru prima dintre colecții, în tonuri de oranj, galben, roșu și vișiniu.

Sintagma ”kissed by fire” duce cu gândul atât la culorile și căldura flăcărilor, la arșița verii, cât și la seria A Song of Ice and Fire, pe care o citesc acum cu drag.

Cu inspirație similară, colecția ”touched by frost” își ia numele din răcoarea culorilor și din aparența de cristale de gheață a structurilor simetrice ale florilor.

În magazin am încercat să-i dau fiecărei flori un fragment de poveste. De aceea a și durat foarte mult să pun toate florile în magazin.

Dar dacă nu ar fi avut fiecare o poveste aș fi simțit că am făcut o treabă incompletă. Iar mie îmi place să dau tot ce am mai bun.

Dacă achiziționezi oricare dintre florile astea, nu primești doar rezultatul muncii mele, ci și o poveste care să vină cu tine, știind că povestea aceea e numai a ta.

Sper că te-am inspirat cu povestea acestor două colecții și că îți vei crea și tu propriile povești și propriile colecții. Dacă ai ceva frumos să împărtășești cu mine și ceilalți cititori, nu te sfii și scrie-mi.

Îți urez mult spor și succes!

Lasă un răspuns: