Libelulă minusculă


Atelierul de luni a venit cu beneficii atât pentru participante (şi-au realizat propriul accesoriu vestimentar sub formă de libelulă în culorile preferate, din materiale de cea mai bună calitate), cât şi pentru mine.

Am fost inspirată să creez în continuare libelule colorate, însă de data aceasta să variez dimensiunea. Astfel, am început cu o libelulă mică de 2.5 cm pe un ac de păr (bobby pin), numai bună de prins într-o coafură răzleaţă de început de primăvară. În continuare voi realiza libelule pe ace de păr şi în pereche ca cercei.
Libelulă verde micăCe părere ai? Ai purta cercei cu libelule colorate?

Cercei cu libelule din mătase albă şi mov, cu biluţă bleumarin.

Cercei cu libelule din mătase albă şi mov, cu biluţă bleumarin.

Libelulele acestea mici sunt tare greu de realizat, deoarece materialul fuge la dimensiuni aşa de mici, însă arată foarte bine în ureche. Fiecare aripă este realizată dintr-o singură bucată de material de 2.5 cm x 2.5 cm, iar modelul variază în funcţie de sursă.

Cel mai greu de făcut este capul libelulei, deoarece este o petală ascuţită întoarsă care trebuie tăiată foarte aproape de vârf. Mătasea pe care am folosit-o este suficient de subţire încât să mă lase să lucrez cu ea, ceea ce dă libelulelor un aer diafan. Am adăugat la cercei şi câte o biluţă colorată, într-o nuanţă apropiată aripilor.

Cercei din mătase albă şi maro în formă de libelule

Cercei din mătase albă şi maro în formă de libelule

Cerceii maro îmi plac cel mai mult, deoarece materialul este cel folosit şi pentru fluturele acesta din mătase şi are o ţinută aparte, dar şi o strălucire fină. Seamănă cu Neurothemis fulvia, o specie superbă de libelule care se găseşte în India. Femela are aripile maro, în timp ce masculul are aripile mai roşiatice.

Probabil că voi mai experimenta cu culorile şi diferite specii de libelule, cu culorile lor specifice. Ce spui de o colecţie de cercei cu libelule şi o taxonomie a lor?

Lasă un răspuns: