Lâna şi crăciunul


Nu este foarte dificil să îţi dai seama de ce a doua colecţie tematică a atelierului este cea de crăciun. Având în vedere faptul că proiectul a început să ia amploare prin octombrie şi că prima colecţie tematică a fost cea experimentală a cerceilor cu flori, este de la sine înţeles că am încercat să creez o serie de piese care pot fi atât date cadou celor dragi, cât şi purtate toată iarna pe sau lângă paltoane, genţi şi căciuli/pălării.

După cum poţi observa şi din galerie, colecţia s-a bazat în principal pe pâslă din lână naturală colorată. Am ales acest material deoarece este extrem de rezistent la condiţiile meteo (nu se murdăreşte de la umezeală şi praf şi nu se destramă, ca alte materiale), este uşor, pufos şi foarte plăcut privirii. În plus, culorile intense şi uniforme în care l-am găsit se potrivesc foarte bine cu materialele din care sunt realizate hainele de iarnă.

Ce am adus nou cu această colecţie este un nou mod de a folosi pâsla. Dacă până acum am încercat să creez alte modele de flori pe bază de lână, în 2012 mi-am spus „de ce să  nu fac tsumami kanzashi şi din pâslă?”. Şi am reuşit. Pot spune că piesele pe care le-am creat arată foarte bine şi că în mod sigur voi continua să folosesc acest material. Un scurt „studiu” pe google (pe care nu m-am gândit să-l fac decât acum) îmi spune că piesele din colecţia de crăciun arată mult mai bine decât majoritatea florilor ale altor artizani (la nivel internaţional) care au experimentat cu lâna şi asta mă face să mă simt foarte mândră. Alt mic studiu îmi spune şi faptul că la cerceii din lână nu s-a mai gândit nimeni (cât să şi pună pe internet), aşa că sunt fericita posesoare a unui design unic şi total original.

Sunt foarte mulţumită de faptul că aproape toate piesele din colecţie au ajuns să fie date cadou şi purtate, cerceii având un succes pe care abia acum îl înţeleg (după micul meu studiu). Pe viitor vreau să experimentez şi cu alte tipuri de petale (în afară de cea rotundă), însă materialul va rămâne cu siguranţă pentru colecţiile de iarnă. Am primit sugestii să creez şi brăţări sau pandantive şi voi lucra la acest aspect.

Tu ce părere ai despre această colecţie? Ce ţi-ar fi plăcut să vezi în afară de broşe şi cercei? Cum crezi că pot îmbunătăţi viitoarea colecţie pentru crăciun?

Lasă un răspuns: