Kanzashi din cravate de mătase

flori kanzashi cravate matase perle

Dintotdeauna am avut o pasiune pentru cravate. De când eram mică mă fascinau, nu numai prin culori şi modelele complicate, ci şi prin fineţea materialului şi supleţea lui. Am acasă o întreagă colecţie de cravate salvate de pe ici-colo, dintre care pe puţine le-am purtat, însă mi-s dragi toate. De curând am învăţat cum să fac un nod foarte şmecher, dar ce să fac cu celelalte cravate care nu mi-s potrivite fie deoarece sunt clar pentru bărbaţi, fie sunt prea mari?

La un moment dat m-am gândit să fac fundiţe sau papioane din ele, însă mai târziu am învăţat tehnica tsumami kanzashi şi am încercat să o aplic. Prima floare a ieşit cumva, însă când am încercat să desfac cravata, să folosesc doar materialul exterior (mătasea), m-am trezit că nu funcţionează cum îmi doream. Toate petalele mele ieşeau strâmbe şi nu stăteau nicicum. Aşa că am lăsat cravatele deoparte, pentru o altă zi în care să-mi bat capul cu ele.

Această zi a fost tocmai azi, ziua în care cravata mi-a vorbit şi mi-a arătat ce fac greşit. Am descoperit (ce minune) că de fapt toate cravatele sunt croite pe bie. Dar ştiam asta deja, nu era nimic nou pentru mine. Nou este felul în care, dacă tai cravatele pe diagonală (pe linia normală a ţesăturii), se aşează petalele. Aşa că azi am făcut două flori dintr-o cravată ce-mi e dragă (prima din care am încercat kanzashi) şi abia aştept să-mi bag foarfeca în celelalte cravate care aşteaptă de mai bine de un an (să fie doi?) să le bag în seamă.

Nu promit nimic, dar sper să rămân şi cu material pentru nişte papioane în pereche, că aşa-i cel mai frumos 😉 Tu ai purta o broşă realizată dintr-o cravată?
flori cravata logo

Lasă un răspuns: