Inspirație: fosile de stele de mare


A sosit momentul pentru încă o porție de inspirație din natura subterană și submarină. Dacă ai nevoie de câteva sugestii în plus pentru grădina subterană sau pur și simplu ești în pană de idei, explorează selecția mea, alege-ți o tehnică favorită și materialele și pune-te pe treabă.

Pentru că avem o fascinație pentru stele și tot ce sclipește frumos – fulgi de nea și cristale de gheață pe asfalt, stelele universului atât de frumos vizibile noaptea, materiale înstelate și o multitudine de sclipiri în obiectivul fotografului atât de priceput – am hotărât că este un moment numai bun pentru a ne inspira din bogăția stelelor de mare.

O stea de mare încă vie în marea limpede ca cristalul

Ca să afli recomandările mele în ce privește inspirația venită din imagini ca cele de mai jos, citește articolul dedicat celor 8 pași de la inspirație la produsul finit (în curând).

Un click pe fiecare imagine te duce la sursa ei.

Hai să ne inspirăm

Stelele de mare sunt niște ființe fascinante, de o eleganță aparte, cu o simetrie radială nemaivăzută în lumea animalelor în afara încrengăturii proprii, Echinodermata. Asemănători mai sunt aricii de mare, crinii de mare și alte vietăți la fel de bizare.

Un perete înstelat cu fosile

Un perete înstelat cu fosile. Cum ar arăta oare ca decorațiune interioară cu multe stele drăguțe din lut?

Cel mai mult îmi place la ele faptul că sunt nevertebratele cele mai apropiate de noi din punct de vedere evolutiv. De noi, oamenii, ca vertebrate. Ce drăguț e să te gândești că acum câteva (sute de) milioane de ani ai avut un strămoș comun cu stelele de mare.

O caracteristică a lor este ”scheletul” format din plăcuțe calcaroase. Acest schelet le-a permis să se fosilizeze pe fundul oceanelor ca să le putem noi admira în ziua de azi în toată splendoarea lor.

O stea de mare fosilizată foarte frumos păstrată

O stea de mare fosilizată foarte frumos păstrată

Da, bine, m-ai prins, am scotocit după cursurile de Biologie animală din anul II ca să-ți pot spune despre Asteride (așa le zic biologii, pentru că au impresia că latina e mai elegantă).

Dacă vrei mai multe detalii (nume de specii și alte amănunte cu nume dificile – podii, ambulacrar – nici eu nu știu ce înseamnă, dar sună bine), scrie-mi mai jos și crăp internetu-n patru să găsesc informațiile necesare.

Stea de mare cu braț transplantat

O stea cu personalitate și un braț lipsă, completat ulterior. Oare cum arată o stea de mare cu patru brațe? Sau șase? Sau douăzeci?

Ce trebuie să mai fac să te conving că este momentul să faci multe, multe steluțe?

Stea de mare fosilizată, bine evidențiată, cu detalii elegante. Marginile aduc a cusătură de mașină. Doar eu mă gândesc la niște aplicații simpatice pe o mantie de supererou subacvatic?

O stea de mare fosilizată

O ste de mare în așteptare. Oare ce făcea de a rămas așa încolăcită?

O mare de steluțe de mare

Hai să admirăm împreună cerul înstelat de pe fundul oceanului. Sună ceva greșit în propoziția anterioară?

Și dacă toate aceste steluțe simpatice nu sunt suficiente să te convingă că astăzi trebuie să faci o echipă de stele, am și o diagramă origami pentru tine ca să faci stele modulare! Tot ce îți trebuie sunt cinci pătrate egale de hârtie. Și trei minute.

Stea ”de mare” din hârtie cu model.

Stea ”de mare” din hârtie cu model. Ce bine ar arăta câte o stea din fiecare model de hârtie. Ai avea deja cinci specii, toate ale tale!

Sper că acest articol ți-a dat impulsul să lași ideile să te poarte către zările creației. Sunt curioasă ce creezi, așa că dacă ești pe Breslo, te aștept acolo în concurs. În afara concursului, secțiunea de comentarii de aici îți aparține, după cum bine știi.

Spor la creat!

Lasă un răspuns: