Inspirație: colecția ”Flori de mină”

Colectia flori de mina - cercei flori kanzashi satin alb cuarț

De curând ți-am povestit despre florile de mină și originile lor. Acum vreau să îți arăt cum am transformat o sursă de inspirație în lucrări reale, palpabile, ușor de purtat. Vizitează galeria pentru mai mulți cercei.

Florile de mină m-au inspirat dintotdeauna. Ca și restul mineralelor, de altfel. Însă ”florile” au ceva special. Au acea simetrie elegantă.

Culorile lor sunt concentrate și etalate în toată splendoarea.

Nu ca în cazul rocilor ”ordinare” care, frumoase cum sunt ele dacă ai un microscop la îndemână, nu sunt la fel de spectaculoase.

Istoria

Am făcut prima dată cunoștință cu flori de mină reale, din minele României, la Baia Mare, în clasa a noua.

Am folosit o după-amiază liberă de la olimpiada națională de chimie ca să explorez minunățiile din muzeul de mineralogie. Nu am fost dezamăgită.

Cel mai mult m-au impresionat ”pufuleții” (formațiuni gălbui sub formă de degete) și o sferă superbă din cristale, pe jumătate albă, pe cealaltă jumătate neagră.

Evident, i-am spus globul Yin-Yang. Și, la fel de evident, la sfârșitul lunii trecute cineva a furat-o din muzeu. (Cum este posibil așa ceva în secolul XXI??)

Au trecut opt ani de atunci (da, nici mie nu-mi vine să cred), dar fascinația pentru minerale a rămas.

Am avut noroc de profesori tare faini la cursurile de geodinamică și geologie, de la care am învățat enorm (în principal despre geneza rocilor și compoziția lor, dar n-o să te plictisesc mai mult pe tema asta decât dacă te interesează, caz în care te rog să-mi spui că îți dorești să te plictisesc).

Și iată că am ajuns la ziua de azi, în care urmăresc vreo 15 board-uri pe Pinterest cu oameni care pun poze cu minerale și stau și mă holbez la ele toată ziua (exagerez, serios).

Mi-am comandat de la niște vânzători tare simpatici pe Breslo niște mărgele de diferite mărimi, din varii minerale și sunt mândră să îți arăt ce am făcut cu ele. Unele sunt sintetice, nu te speria că nu știu despre ce vorbesc.

Ce se întâmplă în continuare

Colecția va evolua de-a lungul anului cu piese noi. Mai am încă multe mărgele acasă, dar sunt… acasă. Deci nu am acces la ele să mă joc și să fac noi cercei.

Cerceii au toți câte o mărgică semiprețioasă (sau sintetică în unele cazuri), încadrată de căpăcele drăgălașe, și o floare sau frunze care se mișcă discret. Florile au între 2.5 și 4 cm.

Pe spatele florilor am folosit căpăcele metalice aplatizate pentru a da un aspect mai elegant.

În curând am de gând să public și un tutorial foto și video (yay!) în care să te învăț să faci acești cercei.

Dacă la întoarcerea mea în țară îți dorești una (sau mai multe?) dintre aceste perechi simpatice de cercei, ca să arăți și să te simți fabulos, ținem legătura. Îi voi pune pe Breslo înainte să mă întorc în țară și îi poți comanda de acolo.

Până atunci, vizitează colecția, fii pe fază pentru tutorial și… spor la lucru!

Lasă un răspuns: