Grădina subterană și premiile

Inel pentru set premiu I kanzashi satin bleu ciel

Aștepți cu nerăbdare să lansez concursul pe forumul Breslo. Mâine va fi ziua cea mare. Fii pe fază, căci voi posta și aici tema și criteriile de înscriere/jurizare. Până atunci poți admira premiile pentru cele mai bine clasate lucrări.

Edit: Aici găsești topicul pe forum unde poți să înscrii lucrările pentru concurs. Iar aici găsești regulamentul concursului, formatat frumos și ținut la zi.

Da, m-am hotărât, am schimbat puțin data lansării, mai ofer o săptămână pentru adunat idei, în care să te inspiri din natură, munca ta și munca altora pentru a crea cele mai interesante lucrări pe tema pe care o voi dezvălui în câteva ore. Totuși, pentru a lansa concursul am nevoie de un juriu și niște premii. Juriul se va compune în timp, din oameni pasionați de lucrul de mână, însă vreau să prezint premiile pe scurt mai jos.

Premiul I – numit și Setul cu flori bleu ca cerul de iarnă

Ți-am mai povestit despre acest set simpatic care m-a atras în vraja sa și nu m-a lăsat să mă îndepărtez până nu i-am făcut cercei și inel pe lângă floarea de păr.

Setul complet cu inel, cercei și floare kanzashi mare de prins în păr. Floarea se prinde cu o clamă bleu.Premiul II – o crizantemă bleumarin de prins în păr

Am încercat să fac premiile echilibrate, să se vadă și efortul implicat, să fie și comparabile ca valoare a materialelor. Atât de mult îmi place acest model de crizantemă din satin, încât i-am făcut și un tutorial. Îl voi publica în curând. Astfel, vei avea ocazia să vezi fiecare pas pe care l-am întreprins pentru a realiza această frumoasă floare bleumarin. Crizantema - floare kanzashi bleumarin satin premiu IICrizantema din satin, cu numeroasele ei petale înguste, cu vârf ascuțit, în relief, duce cu gândul la o floare de mină extrem de simetrică. La cristale elaborate, strălucitoare, mate și puternice, prinse pe o bază rezistentă de rocă-părinte.

Floarea se prinde în păr cu ajutorul unei clame negre de 8 cm, are 8.5 cm în diametru și patru straturi de câte 12 petale împăturite și lipite individual, cu mare grijă.

Premiul III – o pereche de cercei cu flori și mărgele de jad verde mentă

Noul model de cercei cu flori kanzashi în combinație cu mărgele din pietre semiprețioase sau minerale mi-a plăcut încă de la prima pereche. Astfel, înainte să plec de acasă am mai făcut zece perechi. În culori diferite, evident. În curând îi voi pune și pe site (după ce reușesc să le și fac poze; da, i-am adus cu mine în Cehia să-mi aducă aminte de dragul meu atelier), însă până atunci îți poți delecta privirile cu această minunată pereche din satin verde mentă, cu mărgele din jad natural vopsit. Cercei verde menta jad cu flori kanzashi Cercei verde menta jad flori kanzashiCerceii au cam 6 cm în lungime, cu tot cu tortițe, sunt medii ca greutate (datorită mărgelelor), se mișcă frumos odată cu mișcarea purtătoarei, iar pe spate au căpăcele argintii mari.

I-am realizat printr-o tehnică mixtă, aparent foarte ușor de pus în practică. Aparențele înșeală, căci forma și greutatea florilor pun probleme de echilibrare a elementelor, așa că m-am apucat să fac un tutorial și pentru astfel de cercei. Ca să fie totul sigur.

Premiul pentru debut și premiul pentru prima lucrare înscrisă

Crizantema kanzashi baza dubla din satin bleumarinPentru cele două categorii voi acorda câte o crizantemă simpatică bleumarin, una dintr-un satin mai închis, cealaltă dintr-un satin mai deschis, cu elemente centrale argintii. Au 5 cm în diametru și sunt prinse pe bază dublă de broșă și clamă.

Până reușesc să editez și să public aceste tutoriale, să ne vedem cu bine pe pagina concursului cu cele mai simpatice lucrări pe tema Grădina subterană. Mult spor și succes îți doresc!

Lasă un răspuns: