Flori de păr pentru mirese – primul set 5


Vine sezonul nunţilor sau doar devin mai interesante florile de păr handmade pentru mirese? Poate că ar fi trebuit să arăt de mai mult timp faptul că lucram la câteva piese pentru mirese, însă am aşteptat momentul. Cred că momentul a sosit să prezint câteva creaţii special concepute pentru domnişoare în ziua nunţii.

flori nunta crem satin clama

În aceată postare vreau să prezint unul dintre seturile de flori de păr pentru mirese pe care l-am realizat în 2012, înainte chiar ca Atelierul să îşi primească numele.

Primul set este format dintr-un pieptene negru şi o clamă cu trei flori crem din satin fin, cu elemente centrale aurii şi perle de cultură. Cele două flori mai mici au 6 cm în diametru, iar floarea mai mare are 7 cm în diametru. Fiecare floare are 11-12 straturi de petale tăiate şi finisate manual şi împreună formează o coroniţă pentru coc, de exemplu.

Flori pentru mireasa crem satin pieptene

Pieptene cu două flori din satin crem, realizate prin tehnica topirii, cu elemente centrale aurii şi perle de cultură.

Am lucrat la acest set câteva ore bune vara trecută, când am experimentat mai mult cu tehnica topirii. Între timp am descoperit o tehnică mai uşor de folosit decât cea originală a mea (eu decupam fiecare petală înainte de a topi marginile şi dura foarte mult să fac forma fiecărei petale). Totuși, mi-am dat seama că tehnica aceea nu tare funcționează cu materialele mele, așa că am rămas la tehnica mea veche. Dacă vrei să vezi în ce constă și de ce e așa de mult de muncă, aruncă o privire pe tutorialul pe care l-am scris despre florile de păr din materiale topite.

Îmi place foarte mult culoarea materialului. Chiar dacă la prima vedere nu ar părea, satinul provine dintr-o cămăşuţă de noapte, subţire şi uşoară. Setul încă este disponibil. Preţul se comunică la cerere.

Ca mireasă, ai purta un set de flori de păr de culoare crem? Ai purta o rochie de altă nuanţă decât albul pur? Mie personal mi se pare foarte elegantă culoarea ivory şi crem, chiar şi alb murdar. Depinde foarte mult şi de tenul şi culoarea părului celei care poartă rochia şi accesoriile. Poate că acest set de flori se potriveşte şi cu o pereche de cercei din satin de un model asemănător cu alţii pe care i-am realizat tot pentru o mireasă.


Lasă un răspuns:

5 gânduri despre “Flori de păr pentru mirese – primul set