Floare de mireasă pentru Revista Atelierul

Dalie bujor satin bej, crem, voal

Descoperă povestea ultimelor flori kanzashi pentru mirese și voteaz-o pe cea mai frumoasă. Cu puțin noroc va ajunge la mulți dintre cititorii revistei Atelierul.

De unde a venit ideea florilor pentru mirese?

S-a încheiat încă o săptămână frumoasă. Productivă, aș putea spune, după toate activitățile din săptămânile anterioare. Ce îmi place cel mai mult la evenimente ca cel de săptămâna trecută, Colours of Cluj, e faptul că poți întâlni oameni faini și poți face legături cu cei din aceeași breaslă. Ceva ce în cercurile ”corporatiste” se numește networking. Practic ai acces la tot felul de alți oameni și îți creezi o rețea de încredere. Ei au încredere în tine și tu poți avea încredere în ei.

Ai auzit până acum de Revista Atelierul? Eu am descoperit-o de curând și mi se pare tare faină. Are o echipă unită cu un scop fumos, promovarea artiștilor și pieselor handmade în România. Am dat de revistă numai când Carmen mi-a trimis un anunț că se caută piese handmade sau ”de autor” pentru nunți. Dacă ți-am trezit interesul, până pe 20 august poți să trimiți și tu o piesă de-a ta.

Când am văzut anunțul, mi s-a aprins un beculeț și mi-am dat seama că e o ocazie foarte bună să particip și eu cu o floare de păr pentru mirese. Până la urmă, acesta a fost imboldul de a mă apuca de toate acele flori de păr pentru mirese pe care îmi doream să le creez de câteva luni. Un deadline real (nu doar în capul meu) e un foarte bun motivant. Așa că m-am apucat de lucru.

Florile de păr pentru mirese

De mult timp am adunat materiale frumoase albe și crem și bej. Diferite textile, diferite texturi și nuanțe. Am început cu o mătase ivory cu model de flori și dungi și o mătase ivory simplă, din două cămăși. Apoi am continuat cu satin bej dintr-un halat și voal crem nou. Am încercat voalul și cu tehnica topirii și l-am accesorizat cu mărgele.

Making of - flori pentru mirese. Atelierul Grădina cu fluturi

Prima zi de experimente. Poți vedea satinul crem și voalul, dar și floarea de satin bej. Aici căutam cele mai potrivite piese de pus în centrul florilor.

În aceeași zi am mai experimentat tot cu tehnica topirii cu un satin crem dintr-o cămașă de noapte și sunt foarte bucuroasă că după ore întregi de chin, florile au ieșit superb. Mai puțin cele topite. Pentru că nu e tehnica mea de suflet și se pare că fac ceva greșit la ele și nu arată dumnezeiesc de bine. Spre deosebire de ce am văzut la alte creatoare de handmade care s-au prins deja care-i cel mai bun/util mod de a topi textile sintetice.

Making of 2 - flori pentru mirese. Atelierul Grădina cu fluturi

Chiar și pentru petalele kanzashi am folosit flacăra. Ajută la sigilarea marginilor și nu mai trebuie să le lipesc cu silicon.

La partea cu ”ore întregi de chin” de fapt vreau să spun ”ore întregi de experimentat și venit cu idei și aruncat idei la gunoi și venit cu alte idei, pentru că alea inițiale erau cam nepotrivite”. Asta înseamnă să experimentezi. Nu am pornit cu un design clar în minte și se vede din zecile de petale care au rezultat și modelele noi de flori. Pentru dalia crem din panglica de satin am folosit peste doi metri de panglică, într-un final. Am reușit să fac și un fluture din aceeași panglică, însă pe el vreau să îl includ în altă nouă colecție, de inspirație rusă.

În altă zi am experimentat cu satinul alb, care mă aștepta de un an întreg să fac ceva cu el, și cu organza albă. Organza mă aștepta doar de jumătate de an, draga de ea. Inițial le-am tăiat prea mari, am greșit, am ajuns să fac un fluture alb uriaș (nu știu încă ce voi face cu el) și am luat-o de la început. Într-un finalam ajuns la o crizantemă cu 40 de petale (tăiate și împăturite și tăiate iar și topite și lipite individual). Pare puțin, dar de fapt nu e. Și am reușit să fac și bujorul alb din satin și mătase pe care mi-l dorisem inițial.

Making of 3 - flori pentru mirese. Atelierul Grădina cu fluturi

Bujorul alb din satin și organza e pe cale să fie finalizat, iar crizantema albă își așteaptă ultimele 12 petale.

Așa că la final de săptămână am ajuns cu șase flori pentru mirese din mătase, satin, voal și organza realizate prin tehnica tsumami kanzashi și două flori realizate prin tehnica topirii din satin și voal. Pot spune că sunt mulțumită și că n-am mai muncit așa intens la atelier de mult.

Concursul revistei Atelierul

Revenind la revistă și motivul care m-a făcut să-mi aduc aminte de florile pentru mirese, ce mi-ar plăcea de la tine este să votezi care floare îți place cel mai mult. Astfel, voi ști pe care să o trimit la revistă și poate am noroc și apare pe site împreună cu alte frumoase piese handmade pentru nunți. Dacă vrei, poți vota pe facebook, pe pagina atelierului, sau aici, la comentarii.

Bujori kanzashi matase satin organza

Bujor crem din mătase și bujor alb din satin și organza.

Crizanteme kanzashi satin alb crem

Crizanteme din satin alb, respectiv crem.

Dalie bujor satin bej, crem, voal

Dalie din satin crem și bujor din satin bej și voal crem, cu piesă centrală vintage.

Poți vota până pe 15 august, ca să trimit din timp poza. Îți sunt recunoscătoare pentru contribuție și sper că și ție îți plac la fel de mult florile kanzashi ca și mie.

Lasă un răspuns: