Crizanteme kanzashi pentru mirese

Crizanteme handmade kanzashi satin alb crem mireasă

Crizantemele din satin, cu zeci de petale, sunt niște flori sofisticate, elaborate, cu detalii care apar sub diferite unghiuri. Participă și ele la alegerea pentru floarea pe care o voi trimite la revista Atelierul. Votează care dintre cele șase flori îți place cel mai mult. Dacă în curând vei deveni mireasă și ai nevoie de un accesoriu unic și elegant pentru păr, poți trimite comanda prin formularul de comandă.

Crizanteme handmade kanzashi satin alb crem mireasă

Crizantemele pentru mirese

Floarea kanzashi de crizantemă este specifică lunii septembrie în Japonia, în culori intense, cu zeci sau sute de petale. Aceste flori de păr pe care le vezi au rezultat ca urmare a unor experimente cu o nouă tehnică de lucru. Materialul textil utilizat, satinul, poate fi topit pe margini ca să fie sigilate petalele, să nu se destrame și astfel să țină ani întregi.

Una dintre crizanteme este din satin alb pur, iar cealaltă din panglică crem de satin. Am lucrat multe ore la fiecare și consider că floarea crem este încununarea muncii de săptămâna aceasta, la întreaga serie de flori pentru mirese. Am folosit peste 40, respectiv 50 de petale împăturite individual pentru fiecare floare.

Crizantema din satin alb pur

Crizantema handmade kanzashi satin alb mireasă față

Crizantema din satin alb – vedere din față

Prima crizantemă este realizată din satin alb nou, ușor lucios. Are în jur de 40 de petale înguste de diferite dimensiuni, dispuse pe trei straturi. Stratificarea aceasta îi dă volum, dar nu la fel de mult ca unui bujor. Diametrul florii este de 8 cm, iar lungimea totală cu frunzele albe 12 cm. Înălțimea maximă este de 3 cm. Se prinde în păr cu o clamă albă de 12 cm.

Crizantema handmade kanzashi satin alb mireasă lateral

Crizantema din satin alb – vedere din lateral

Crizantema handmade kanzashi satin alb mireasă detaliu

Crizantema din satin alb – detaliu

Accesoriul central este format dintr-un căpăcel argintiu și o piatră fațetată transparentă, pentru a nu distrage atenția de la complexitatea florii. Recomand această floare de păr unei mirese cu o coafură voluminoasă. Poate fi realizată și la alte dimensiuni și în alte nuanțe de  satin, bej sau crem. Prețul pentru această floare este de 50 de lei.

Crizantema handmade kanzashi satin alb mireasă spate

Crizantema din satin alb – vedere din spate

Crizantema din satin crem

Această floare a rezultat ca urmare a muncii de cel puțin trei ore de experimente cu diferite dimensiuni de petale. Are peste 50 de elemente și 4 straturi de petale. Diametrul florii este de 7 cm, iar lungimea totală cu frunzele crem este de 10 cm. Se poate prinde în păr cu un pieptene de culoarea bronzului tibetan, de 2.5 cm lățime, sub un unghi flexibil. Recomand ca pieptenele să fie asigurat în păr cu o agrafă.

Crizantema kanzashi satin crem mireasă față

Crizantema kanzashi din satin crem – vedere din față.

Elementul central este constituit dintr-un conector filigranat din bronz tibetan și o perlă din sticlă crem. Piesele metalice și culoarea crem îi dau florii un aspect vintage și se potrivește foarte bine unei nunți cu această temă.

Crizantema kanzashi satin crem mireasă detaliu

Crizantema kanzashi din satin crem – vedere laterală.

Recomand crizantema crem unei mirese cu o coafură mai discretă, dat fiind că și floarea e mai mică, iar detaliile fine fac diferența. Poate fi realizată și din satin de alte nuanțe, în alb pur sau bej, dar la dimensiuni mai mari. Prețul acestei flori este de 55 de lei în forma actuală, dar poate varia în funcție de dimensiune, complexitate, materiale și sistem de prindere.

Crizantema kanzashi satin crem mireasă detaliu

Crizantema kanzashi din satin crem – vedere din spate

Cum ți se par aceste crizanteme de prins în păr pentru mirese? Ai purta una la nunta ta? Ce ai schimba pentru a le face mai pe gustul tău?

Lasă un răspuns: