Concursul de iarnă și premiile


Te-ai apucat vreodată de ceva la care ai muncit foarte mult, după care să rezulte cu totul altceva în final? Ai avut vreodată parte de o surpriză plăcută din propriile mâini, să creezi ceva cu un scop și apoi să servească mai multor scopuri? Mie tocmai mi s-a întâmplat și vreau să împărtășesc cu tine bucuria pe care mi-am făcut-o.

Dacă nu ai treabă cu forumul Breslo, probabil nu știi despre ”tradiția” nescrisă conform căreia câștigătorul unui concurs tematic organizat pe forum își asumă responsabilitatea organizării următorului concurs cu o temă pe care o alege. Și cum am câștigat ultimul concurs tematic neinclus în seria ”Anotimpurile” cu masca mea venețiană roșie, pe care o poți admira mai jos, îmi revine responsabilitatea să organizez următorul concurs. Pentru mine a fost o surpriză totală și câștigarea concursului, dar și această nouă responsabilitate. Nu știam de tradiție, dar mă voi asigura ca de acum să fie scrisă, să știe și alți începători ca mine. Masca venetiana carnaval rosie flori kanzashiAșadar, m-am apucat frumos să-mi caut o temă. Desigur, o temă de concurs nu se prezintă ea singură la ușă și intră fără să bată. Trebuie să o cauți, să scotocești lumea, atât fizic, cât și mental, până dai de un motiv. Și apoi încă unul, și tot așa până acumulezi un set întreg de motive compatibile. Aceste motive se reunesc sub tutela unei teme mai generale. Exact ca la orele de literatură. Doar că de această dată motivele pot fi transpuse în realitate, transformate și aduse pe lume sub formă de obiecte decorative, accesorii vestimentare, bijuterii, ținute întregi sau piese de îmbrăcăminte, obiecte funcționale, artă plastică în cele mai subtile forme ale sale.

Am găsit tema, o voi face publică în curând, odată cu lansarea concursului, pe 1 martie. Am ales data lansării pentru a coincide cu începutul calendaristic al primăverii, să fie bine pentru toți.

Setul cu flori bleu ca cerul de iarnă

Dat fiind că mai am doar câteva zile până la plecarea din țară, am hotărât să pregătesc premiile din timp și să le las pe mâini bune, să ajungă la destinație după ce anunțăm câștigătorii. Nu am știut de la început ce premii să fac pentru concurs, însă am ajuns la un set, o floare și o pereche de cercei.

Am muncit la ele zi și noapte (la propriu), până într-un final pentru premiul I am creat un set dintr-o floare mare și o pereche de cercei din satin bleu deschis, dar nu m-am putut abține și a trebuit să îi fac și un inel. Iar când am văzut cum arată toate împreună, am știut că setul acesta trebuie să participe la concursul de iarnă.

Setul complet cu inel, cercei și floare kanzashi mare de prins în păr. Floarea se prinde cu o clamă bleu.

Setul complet cu inel, cercei și floare mare de prins în păr. Floarea se prinde cu o clamă bleu.

Floarea are 8.5 cm în diametru și 3.5 cm înălțime și a fost realizată după un model care mie îmi place extrem de mult, cu patru straturi de petale, un design inventat astă-vară pe baza mai multor experimente cu dispunerea petalelor. Petalele sunt înguste, câte 12 pe strat. Se prinde în păr cu o clamă de 8.5 cm.

În cazul cerceilor și inelului, florile mici au câte 8 petale înguste. Accesoriile metalice sunt argintii, iar mărgelele fațetate din mijloc sunt transparente, cu multe fațete. Aceste elemente fac setul atât de potrivit pentru concursul de iarnă, cu aspectul de cristale translucide de gheață. Set premiu I kanzashi - inel bleu satinSet premiu I kanzashi - cercei bleu satinSet premiu I kanzashi - crizantema mare bleu satinDacă îți place setul și vrei să îl câștigi, tot ce trebuie să faci este să te înscrii la concurs pe forumul Breslo cu maxim trei lucrări care să respecte cerințele (la fel ca la toate concursurile), după lansarea acestuia.

Voi crea un articol special pentru această ocazie, așa că asigură-te că nu o ratezi. Poți să lași o adresă de email în căsuța din dreapta sus și vei primi următoarele articole.

Mult succes!

Lasă un răspuns: