Ce urmează în atelier

Flori din satin cu cascade

Dacă te-ai pierdut în marea de task-uri și obiective de pe zecile de foi pe care le ai împrăștiate prin casă/birou, nu te impacienta, există întotdeauna o cale de rezolvare.

Azi îți arăt o mică parte din ce-mi trece mie prin minte când încerc să ajung din punctul A (prezent) în punctul în care voi putea zice că o duc foarte bine (un prezent la care încă nu am ajuns), ca să-ți dai seama că nimănui nu-i e ușor, dar ne putem sprijini unii pe ceilalți.

Poate e puțin halucinant ce vei citi mai jos, dar așa e mintea umană când o verși pe o foaie (chiar și virtuală). Pe vremuri mai mult așa scriam (pe vremuri nici nu aveam vreun scop cu acest blog).

***

Azi mi-am dat seama de ce n-am scris tare multe despre șederea mea în Cehia. Poate pentru că atunci nu simțeam că aduc vreun beneficiu cititorilor mei (hah, am cititori, mie încă mi se pare ceva de vis să știu așa ceva) sau poate pentru că citeam prea mult despre cum e mai bine să scrii pe blog ca să te urmărească lumea.

Ei bine, mi-am schimbat părerea, iar asta nu doar pentru că aici e blogul meu și că îmi place să-mi deschid sufletul pe el, ci și pentru că am învățat că nu există o rețetă pentru succes în acest domeniu.

Am aflat (prin prea mult timp petrecut citind alte bloguri, de calitate, totuși) că fiecare persoană e liberă să fie ea însăși și totuși să aibă oameni care o susțin și care o citesc.

Vitrina cu flori de hartie

O jumătate dintr-o vitrină la care am lucrat din greu, ca să vezi cu ce-mi ocupam timpul înainte să predau disertația, să înțelegi de ce vorbesc despre haos (organizarea timpului în principal, dar și florile pe care nu eu le-am aranjat, din păcate)

Mi-am dat seama că degeaba îmi scriu eu titluri de articole pe calendar, că la cât de mult am de lucru la atelier, nu apuc nici să mă gândesc la ele, darămite să le scriu.

Dacă te interesează ce va urma, am în listă:

  • un interviu cu o creatoare tare faină (interviu pentru care am gândit întrebările, dar încă nu le-am scris – adică progres -0, cum scrie pe termometrul din Viișoara);
  • un articol despre ”de ce e bine să îți ții stocurile actualizate, în mod special dacă ai un magazin online”, pentru că mulți mi-au dat țepe mai pe față sau mai subtil în ultima lună (ok, în luna iulie, că în august am cam șomat);
  • un tutorial despre maci uriași din hârtie creponată după super tehnica mea pe care am inventat-o într-o zi cu soare (prin iunie, dar nu mai am hârtie creponată și nici timp să merg până în ”mol” să-mi iau, căci da, din păcate acolo se află sediile magazinelor cu hârtia asta creponată faină – dar dacă îți trebuie, poți să comanzi de pe net de la același magazin);
  • foarte important: ce am învățat din înființarea propriului PFA sau de ce să nu-ți faci firmă (SRL, SRL-D) la început de drum, pentru că da, am PFA, ce surpriză – așa-i că n-am apucat să scriu nici despre asta? iei, de o lună pot colabora cu firme și emite facturi și chitanțe și alte șmecherii foarte șmechere;
  • un articol despre un seminar gratuit la care am participat în iulie – al lui Lorand cu nume de portughezo-ungur (că na, i-a trebuit lui să-și ia numele după nevastă), soțul unei creatoare pe care o admir și pe care o susțin (mental, căci altfel încă n-am prea avut cum)
  • un articol despre colierele croșetate în Cehia (și nu numai) pe care acum vreau să le lansez în magazinul pe Breslo și pe care știi unde să le găsești – în meniu ai un buton mare cu ”cumpără flori” (oare să scriu articolul după ce le pun pe toate în magazin?).
Colier alb rosu bead crochet rope-1

Detaliu de la unul dintre colierele care vor fi în curând în magazin și cărora trebuie să le scriu descrierea pe blog, că în magazinul online ocupă prea mult loc

Te-a lovit curiozitatea? Ține aproape, căci de scris voi scrie aceste articole cât de curând.

[subscribe2]

Dacă nu le scriu, dă-mi una peste cap, poate în lista mea zilnică de to-do mă apuc iar să pun ore la fiecare task, căci văd că altfel nu mai răzbesc.

Nu mă plâng, mă bucur că am atât de mult de lucru că nu știu de ce anume să mă apuc.

Știu că cel mai important, când ești la început de drum (iar?), e să îți drămuiești energia și să îți împarți obiectivele în bucățele și în priorități.

Pentru moment, prioritățile mele arată așa:

– găsește-ți o locuință de unde să nu trebuiască să te muți peste două luni;

– intră la doctorat;

– fă atâtea flori cât să n-ai unde să le pune, poate-poate dau pe-afară și ajung pe net.

După care urmează marketingul (haha, folosesc cuvinte americănizate), sau, cum îmi place mie să-i zic, partea cea mai faină în care aduc bucurie în viețile celor cu care interacționez.

Fluture roz satin si matase-4

Un fluture roz pentru tine

În concluzie, sper că ți-ai dat seama că viața nimănui nu e roz (chiar dacă presară poze cu fluturi roz printre fraze ca să le facă să pară mai scurte ca să nu te plictisești), ci că fiecare zi vine cu bune și cu rele și că, deși am multe pe cap, sunt aici să te ajut, cu orice se poate.

Îți urez mult spor și sper să mă tragi de mânecă dacă vezi că iar întârzii cu articolele. Nu de alta, dar și mie îmi place să le citesc din când în când, mai învăț câte ceva 😉

Lasă un răspuns: