Bujori kanzashi pentru mirese

Bujori kanzashi mirese matase satin organza

Bujorii din mătase și satin sunt flori handmade elegante, potrivite de purtat în păr de mirese. Amândoi participă la alegerea pentru floarea pe care o voi trimite la revista Atelierul. Votează care dintre cele șase flori îți place cel mai mult, sau dacă ești mireasă în pregătire, trimite comanda prin formularul de comandă.

Bujorii pentru mirese

Îmi place foarte mult design-ul bujorului kanzashi. Acesta pe care îl fac eu are nouă petale rotunde duble dispuse în două straturi, unul cu șase și unul cu trei. Această dispunere îi dă florii atât volum (are o înălțime considerabilă față de florile de cireș, de exemplu), cât și simetrie și eleganță. Petalele din centru sunt dificil de prins și elementul central trebuie ales cu mare grijă, să întregească floarea și eventual să păstreze proporțiile.

Bujori kanzashi mirese matase satin organza

Cei doi bujori din mătase crem, respectiv satin alb și organza.

Bujorul alb din satin și organza

Primul bujor este realizat din satin alb lucios și organza albă deasă. Floarea are 8.5 cm în diametru, iar lungimea totală este de 12 cm. Se poate prinde în păr cu clama de 7 cm. Ca element central are o perlă albă din sticlă și un căpăcel argintiu cu trei frunze. Acest bujor este 40 de lei și poate fi realizat la diverse dimensiuni sau din materiale crem sau bej.

Bujor kanzashi mirese alb satin organza

Bujorul alb din satin și organza, vedere din față.

Bujor kanzashi mirese alb satin organza spate

Bujorul alb din satin și organza, vedere din spate.

Bujorul crem din mătase

Al doilea bujor este realizat din două feluri de mătase ivory. Petalele sunt tot rotunde, duble, însă mătasea din interior este texturată, iar cea din exterior este simplă. Textura mătăsii dă o nouă dimensiune florii, pe lângă volumul conferit de cele două straturi de petale.

În centru se află o mărgică din piatră semiprețioasă albă cu ape gri și un căpăcel argintiu filigranat. Floarea este prinsă pe o clamă albă de 7 cm și poate fi purtată foarte ușor în coc. Diametrul este de 6.5 cm, iar lungimea totală (cu frunze și boboc) de 9.5 cm. Acest bujor costă 40 de lei și poate fi realizat din mătase în alte nuanțe mai deschise sau de diferite texturi.

Bujor kanzashi mirese mătase crem clamă

Bujorul din mătase crem în două texturi, vedere din față.

Bujor kanzashi mirese mătase crem clamă lateral

Bujor kanzashi pentru mirese din mătase crem, pe clamă – vedere din lateral

Bujor kanzashi mirese mătase crem clamă spate

Bujor kanzashi pentru mirese din mătase crem, pe clamă – vedere din spate

Cum ți se par acești bujori pentru mirese? Ai purta unul în păr la nunta ta? Ce ți-ar plăcea să vezi diferit la ei?

Nu uita să votezi aici în comentarii sau pe pagina de facebook care floare de păr pentru mirese de la Atelierul Grădina cu fluturi îți place cel mai mult.

Lasă un răspuns: