Atelierul cu flori pentru mirese 6

Set de flori pentru mirese 2 handmade satin

Se produc schimbări în cadrul atelierului. Descoperă ultimele creații pentru mirese și ideile pe care mi le-au inspirat ele, apoi spune-mi părerea ta în legătură cu evoluția proiectului meu de suflet.

Probabil ai observat în ultimele săptămâni că nu mai pare să fie mare activitate online din partea atelierului. Acest lucru se întâmplă în principal datorită faptului că am comenzi de de flori pentru mirese și, deși unele se mulțumesc cu o simplă floare de prins în păr (simplă nu e cel mai potrivit cuvânt, unele sunt chiar complexe), altele au nevoie de mai multe flori, inclusiv ca accesorii pentru rochie sau pentru domnișoarele de onoare.

Set de flori pentru mirese handmade satin

Set cu trei flori pentru păr pe piepte, două flori pentru pantofi și cercei. Toate piesele sunt realizate prin tehnica topirii din satin ivory.

Sunt bucuroasă că am primit astfel de comenzi. Unele sunt suficient de complexe cât să îmi ia câteva zile să caut materialele și să le finalizez. Însă învăț multe despre munca mea, explorez noi tehnici și îmbunătățesc calitatea produselor.

Acest lucru, cuplat cu faptul că pentru trei săptămâni am fost ”exilată” din Cluj-Napoca (nu mai am unde sta și lucra acolo până în octombrie), cuplat cu faptul că particip la swap-ul de vară al Revistei Atelierul și cu faptul că trebuie să mă pregătesc pentru târgul Bohemian Square din 20-22 septembrie, îmi lasă puțin timp pentru a finaliza articolele de aici de pe site pe care mi le doresc. Nu am mai actualizat nici magazinul pe Breslo din aceeași cauză.

Totuși, nu aș putea fi mai mulțumită de faptul că am atâtea de făcut și, chiar dacă e mai greu când toate materialele îți sunt împrăștiate prin țară, creez piese noi care îmi aduc bucurie. Mă inspir și din ideile mamei mele, care mai vede câte o piesă și dă sugestii.

Mă ajută foarte mult astfel de feedback și câteodată încerc unele idei doar de dragul ei, căci eu nu m-aș fi gândit la ele sau nu aș fi avut curajul să încerc ideea respectivă. Însă ies frumoase și îi mulțumesc pentru această inspirație.

Set de flori pentru mirese 2 handmade satin

Continuarea setului de mai sus, cu trei broșe cu flori pentru poșetă, un pandantiv, cercei și inel cu flori mici.

Schimbări de direcție în atelier

M-am gândit tare mult la atelier zilele trecute, cât timp am lucrat sau mi-am mutat lucrurile dintr-o parte în alta a Clujului.

Mi-am dat seama că după un an am ajuns unde zicea Romy prin martie, să creez piese pentru mirese. Ele au nevoie cel mai mult de munca mea, dat fiind că sunt atât de puține flori pentru păr de calitate în România.

Am făcut un mic studiu de piață în acest domeniu și am descoperit o singură producătoare de flori pentru mirese din satin, de calitate, prin altă tehnică decât a mea.

Am descoperit-o acum un an, de fapt. M-a inspirat atunci (și încă mă inspiră) prin calitatea și frumusețea unor obiecte pe care le realizează. Este vorba de Csilla de la Still for Style Accessories.

Însă un singur creator de calitate într-o țară ”plină” de oameni care au nevoie de accesorii pentru nunți mi se pare puțin.

Nu mă înțelege greșit, știu că sunt și alți creatori de accesorii pentru nunți care fac lucruri frumoase, dar eu vorbesc strict de voalete cu flori din materiale textile, accesorii florale pentru coafuri sau pentru rochii de mirese, nu de decorațiuni pentru săli sau torturi sau de mărturii.

De asemenea, desigur că există accesorii cu flori metalice făcute în China și puse pe piepteni sau alte chițibușuri, piese cu sute de mărgele sclipicioase și strasuri. Cu siguranță sunt și persoane cărora le plac și care le vor purta.

Însă eu consider că un accesoriu pentru mireasă este menit să scoată în evidență frumusețea și eleganța purtătoarei, nu să o ascundă sub o cascadă de străluciri.

Aceasta e doar părerea mea și nu am nimic cu persoanele care poartă piese cu multe strasuri.

Consider că o bijuterie de calitate bine purtată va face furori, însă este o limită destul de clară între bijuterie și kitsch (mă refer aici inclusiv la preț).

Set cu flori pentru mirese din satin alb și albastru roial

Set cu patru flori de nufăr cu petale din satin alb înconjurat de satin albastru, cu mărgele shambala albastru roial în centru. Două flori fac parte din pieptenele pentru păr, ce va avea și voal, o floare mică va fi purtată de domnișoara de onoare la încheietură, iar floarea mare de 19 cm în diametru (cea mai mare floare kanzashi pe care am făcut-o vreodată!) va fi aplicată pe rochie, deasupra trenei.

Un nou capitol

A venit timpul pentru următorul pas natural în viața atelierului, o secțiune dedicată florilor pentru mirese. În plan pentru luna aceasta am elaborarea unei strategii aduse la zi pentru atelier.

Vreau să despart accesoriile colorate de zi (realizate din diverse materiale) de cele pentru evenimente speciale și pentru mirese.

Vreau să creez un fel de ”ramură” nouă a atelierului, atelierul pentru mirese. Am nevoie de un nume pentru el și apoi să întreprind toți pașii despre care vorbeam acum un an în postările despre managementul de proiect. Voi menționa toate aceste aspecte în documentul strategic la care lucrez, însă mai întâi trebuie să îmi adun ideile. Să îmi găsesc obiective clare care să conducă spre realizarea scopului propus: aducerea pe piață a unor accesorii elegante, handmade, parțial din materiale reciclate, permisive ca preț și care să păstreze în continuare ideile de bază din Atelierul Grădina cu fluturi: calitate din materiale reciclate și design original.

Nu mă grăbesc și cred că e important să gândesc bine această inițiativă. Ar însemna mulți pași și investiții reale de data aceasta, mult mai mult decât până acum.

Consider că e important și să le spun oamenilor ce am de gând. Nu știi niciodată de unde sare iepurele sau de unde îți vine ajutorul. Și chiar de ”mi-ar lua-o cineva înainte”, nu mă deranjează. Oricum sunt mulți care au început înaintea mea.

Concurența creează inovație și impune calitate, satisfacția clientului, fidelizarea acestuia și etică în toate colaborările. Iar acest lucru doar mă motivează.

Tot ce pot face e să îmi urmez calea pe care am așternut-o, să mă bucur de oamenii frumoși cu care am interacționat până acum și cu care voi interacționa în continuare și să dau tot ce am.

Creativitate, putere de muncă, comunicare.

Nu mai sunt așa pierdută în spațiu ca acum un an, în acest an am învățat incredibil de mult din proiectul meu, pe care l-am crescut cu drag și care îmi va rămâne întotdeauna ca spațiul meu de inițiere în profesionalism și muncă.

Așa că mă voi baza pe experiențele din ultimul an pentru a crea un adevărat plan de afaceri.

Dar grădina cu fluturi rămâne în picioare, ateliere vreau să mai țin, tutoriale vreau să mai scriu, iar să particip la târguri abia încep în 11 zile.

Tu ce părere ai? Ai face acest pas dacă ai fi în locul meu? Care ar fi primul pas pe care l-ai întreprinde? Dacă nu ai nici o idee, măcar îți plac florile pentru mirese prezentate aici? Orice vrei să îmi transmiți sau să întrebi, sunt aici și răspund cu mare drag.

Cu drag,

Andi


Lasă un răspuns:

6 gânduri despre “Atelierul cu flori pentru mirese

 • luminita

  Buna, ma intereseaza si pe mine florile de mai sus, prima categorie, doar ca pe alb, imi puteti face o oferta de pret?

  • Andi Bede

   Dragă Luminița,

   După cum observi și din frecvența cu care răspund la mesaje, nu mai am timp să mă ocup de flori și comenzi. Mai sunt multe persoane care realizează astfel de flori și te pot ajuta.

   Îți doresc o zi minunată!
   Cu drag,
   Andi

 • Sorena

  Buna,

  As dori sa stiu daca poti reproduce floarea ivoire de mai sus pentru o mireasa. Daca da, la ce pret?
  M-am indragostit iremediabil! 🙂

  Astept cu interes raspunsul tau.

  Multumesc anticipat,
  Sorena

 • Anca

  Buna Andreea,

  M-ar interesa sa stiu care sunt dimensiunile pt floarea ce mare de pus in par din poza 1 si cam la ce pret ar fi. Ms mult!

   • Livia

    Buna sunt si eu interesata de acele flori pe ivory adica doua flori pt par cercei si daca se poate si un brau pentru rochita si o bratara.daca imi puteti spune un pret di cat dureaza pana ajunge comanda in timisoara.multumesc