Artizanul Anului 2013 la Revista Atelierul

Locul trei la nominalizarea pentru Artizanul Anului - Revista Atelierul

Surprize după surprize. Ți-am spus de cele două ateliere, acum să îți spun și despre premii și nominalizări pentru activitatea personală și în cadrul atelierului, pentru 2013.

După ce la sfârșitul lunii trecute am avut plăcuta surpriză să primesc un premiu de excelență pentru activitatea din cadrul proiectului ”Programul multi-regional integrat de stagii de practică pentru studenţi în vederea creşterii gradului acestora de angajabilitate” (despre care poți citi mai multe la sfârșitul postării), astăzi am primit frumoasa veste că am ajuns în finala concursului ”Artizanul Anului 2013”, organizat de Revista Atelierul.

Locul trei la nominalizarea pentru Artizanul Anului - Revista AtelierulAm fost nominalizată de doi prieteni la acest concurs și am nominalizat și eu la rândul meu artizanii mei preferați din țară, dar nu mă așteptam să acumulez atât de multe puncte încât să ajung pe locul trei. Pe baza unei formule de calcul, toți artizanii înscriși au primit puncte, iar cei cu peste 100 de puncte au ajuns în finală. Mi-am calculat eu punctele la început, să văd cam cât iese dacă sunt foarte exigentă, iar maximul era aproape de ce a rezultat în lista finală. Am acumulat 150 de puncte, ceea ce pentru mine e foarte bine, dar se poate și mai bine.

Ca să câștige acest premiu, artizanul anului are nevoie de voturi de la toți susținătorii săi. Voturile vor fi luate în considerare doar dacă sunt trei artizani nominalizați, așa că dacă vrei să susții Grădina cu fluturi în acest concurs, votează și pentru alți doi artizani care îți plac.

Nu mă aștept să câștig acest premiu pentru că știu că mai am mult de lucru și mai am multe de învățat, mulți oameni faini de cunoscut înainte de a putea fi numită artizanul anului. Însă faptul că am ajuns în finală cu un scor atât de bun îmi spune că nu doar eu văd toată munca pe care am depus-o până acum. Îmi spune că am făcut un impact în comunitatea handmade, că proiectul meu e vizibil și are greutate. Îmi dă energie și motivație să continuu munca pentru ca anul viitor să nu fie nici o îndoială cine va fi artizanul anului. De fapt, îmi dă un obiectiv foarte clar și foarte evident către care mă voi îndrepta prin toate mijloacele pe care le am la dispoziție.

Astfel s-a conturat un frumos obiectiv în cadrul Atelierului Grădina cu fluturi, pentru anul 2014, cuprinzând în cadrul lui toate celelalte obiective pe care le-am setat pentru proiect după un an de activitate. Îți mulțumesc că mi-ai fost alături și sper că vei fi în continuare, că voi putea învăța de la tine și că îți voi putea transmite tot ce știu. În special sper să petrecem momente frumoase împreună la ateliere și că îi poți bucura pe cei dragi făcute cu multă grijă și atenție.

Premiul de excelență

Revenind la surpriza totală pe care am avut-o când am fost chemată în fața unei audiențe de 250 de persoane să țin un discurs spontan pentru un premiu despre care nici nu știam că există, acest eveniment a avut loc la sfârșitul lunii noiembrie, la Timișoara, într-o frumoasă seară de început aprig de iarnă.

După un drum crunt care a durat o infinitate de ore, cu pornire la 6 dimineața într-un autocar de altfel foarte confortabil și cu un șofer extrem de simpatic, am ajuns în draga Timișoară morți de oboseală și tare înfrigurați. Am uitat să menționez că eram cam 60 de persoane numai din Cluj? Studenți, tutori de practică, reprezentanți ai universităților în principal.

În total, la Gala de Excelență, am fost cam 250, am umplut o sală festivă imensă și frumos aranjată la Hotel Continental, ne-am bucurat împreună de rezultatele frumoase ale proiectului la care am participat cu atât de mult drag și am fost surprinși pe rând cu strigarea numelor pentru primirea premiilor.

Premiu de excelenta - Adecco

Fabulosul premi de excelență; are și suport, dar nu i-am putut face nicicum poze în care să nu se reflecte absolut totul din cameră. Îl voi pune la mare cinste când voi avea un birou cu rafturi și spații speciale pentru premii.

Alături de Engage in Conservation și Junior Summer University, Practica-ta și-a câștigat locul în inima mea pentru unul dintre cele mai frumoase, complexe și bine organizate programe la care am participat vreodată și, din fericire, acestea nu au fost puține. Am cunoscut oameni dedicați, foarte buni la ceea ce fac, foarte talentați și cu care sper să mai colaborez cândva pe viitor.

Tu ce vești bune ai pentru mine? Mă votezi pentru Artizanul Anului 2013? Ce ai îmbunătăți la atelier pentru ca anul viitor să câștige cu siguranță?

Lasă un răspuns: