Albina de satin


O albină veselă ţi se aşează în păr. A venit primăvara şi ea caută un câmp înflorit pentru surorile ei. Se va întoarce acasă şi va dansa cu ele. O ajuţi? Ia-o cu tine şi îţi va însenina ziua.

Albina este realizată din panglică satin galben şi negru şi organza aurie, pe baza unui design total original şi unic, inspirat de natură şi experimentele cu aceste materiale. Poate fi purtată în păr, arată foarte bine într-o coafură simplă, uşor dezordonată, sau ca broşă pe rever, pe o geantă croşetată sau pe o eşarfă. Poate fi realizată la comandă în diverse dimensiuni. albina handmade satin organzaAlbina handmade din satin şi organza - spate

De ce albine?

Albinele sunt nişte animăluţe tare simpatice. Pe lângă faptul că trăiesc împreună cu surorile lor şi formează colonii de mii de muncitoare, ele ştiu întotdeauna ce este mai bine pentru tot roiul. Îşi împart munca pe bresle şi fiecare se ocupă de o anumită necesitate a stupului pentru o vreme. După o anumită vârstă şi experienţă, îşi schimbă domeniul de activitate.

Albinele sunt exemplul ideal de comunitate şi comunicare. Aş vrea să folosim şi noi, oamenii, tehnicile pe care albinele le-au îmbunătăţit de-a lungul milioanelor de ani pentru o comunicare eficientă şi pentru a ajunge la decizii informate în cel mai scurt timp. Ele nu ştiu să vorbească, însă se înţeleg mult mai bine între ele decât o facem noi. Cum? Au un scop comun. Vor ca propria colonie să supravieţuiască pentru mult timp, iar fiicele coloniei să-şi întemeieze propriile colonii.

Ele nu încarcă mediul, ci colaborează cu restul naturii. Primesc nectar în schimbul polenizării. Au mii de specii de plante cu care se coevoluează şi aceste specii de plante au nevoie de ele pentru a da rod. Cu siguranţă că sunt unele dintre animalele mele preferate.

De ce albine din satin?

Într-o zi am comandat panglică de satin, galbenă şi neagră între altele, dar şi organza aurie, foarte fină. Mă jucam cu panglicile şi m-am gândit că ar fi o idee bună să fac şi altceva decât fluturi şi libelule. Am mai văzut gărgăriţe din satin, tot prin tehnica tsumami kanzashi, dar nu mi s-a părut că mi-ar ieşi prea bine. Aşa că m-am hotărât că o albină ar fi cea mai potrivită.

M-am chinuit puţin cu cele trei straturi pentru abdomen; satinul este foarte alunecos. Într-un final am reuşit să fac o petală triplă, cu două straturi galbene şi unul negru. Pe aceasta am acoperit-o cu o petală îngustă neagră. I-am făcut corpul dintr-o petală ascuţită neagră şi aripile din organza, petale rotunde mai mari.

Am asamblat-o şi am avut prima albinuţă. Între timp am făcut încă vreo 20 de albine, unele mai mari şi altele mai mici. Nu le pot face mai mari de 6×8 centimetri din cauza materialului. Panglica de satin cea mai lată pe care am găsit-o până acum este de 5 cm.

Până acum albinele au ajuns prin Republica Moldova, la Liza şi proiectul ei social Dulce Plai, în judeţul Iaşi şi în Cluj-Napoca.

Albina de satin a aterizat pe florile roşii în Iaşi şi culege Nectarul florilor.

Dacă vrei să citeşti în detaliu şi să înveţi cum se face albina, pas cu pas, cu poze, am făcut un tutorial foto într-o zi. În curând voi realiza şi un tutorial video pentru ea.

Ce părere ai despre albina de satin? Îţi place? Ai avea unde să o porţi?

Lasă un răspuns: